Toni Larsen, Eva öhrling, Helle Frøsig, Lone Arendal og Henriette Houth: Garage

Pirpa præsenterer:  GARAGE

Fernisering  fredag d.15.9 kl. 17-20

Toni Larsen  har inviteret Eva Öhrling, Helle Frøsig, Lone Arendal og forfatteren Henriette Houth til at udstille under titlen Garage. De er inviteret til at medbringe  specifikt udvalgte værker,  sådan at det er en blanding af nye og gamle værker der er havnet i garagen. Tømt for det gamle og fyldt med ny betydning. Udstillingen er et  forsøg på at være lige så tør og nøgtern som en  garage, og ord, tekst og billede i forskelige udtryk og medier hænger præcist og ligeværdigt overfor hinanden, uden hierakisk inddeling, som en slags leftovers.

ordbillede

IMG_9965 (1)IMG_9941IMG_9907IMG_9912IMG_9933IMG_9962

Lone har taget et stedspecifikt udgangspunkt i PIRPAs udstillingsrum og i det større rum rundtom, nemlig Grønttorvet. Det er blevet til syv træsnit i forskellige størrelser, lavet ud fra fotos, hun har taget på stedet.

Henriette har skrevet fire tekster – en lingvistisk, en poetisk-leksikalsk, en erindrende og en drømmende – om fænomenet GARAGE. To af teksterne indgår i udstillingen som tekstbilleder, de to andre er indlæst af forfatteren og kan høres på en lyttepost på udstillingen.

Tonis værk, “Udsigt over gul mur”, er en væginstallation, der blander sig med PIRPAs gule mursten. På vægkonstruktionen ses et større broderi på sækkelærred med en række hvide, ens krus og en tekst om Ingenting.

Et lager eller en opsamling af materialer er Evas udgangspunkt i værket ”Copy India”. Værket består af kopier af skilte, der ses på gaderne i New Dehli og i Kerala, malet op på ny, på mdf-plader.

Ligesom garagen er altanen et rum mellem ude og inde. Helle har lavet en lang videopanorering hen over husfacader med altaner. En sekvens er optaget i den nye bebyggelse vest for det gamle grønttorv. Helle afrunder udstillingen med ”Kagerulle”, der hænger ned fra garagens loft og undviger enhver forklaring på mulig anvendelse.

 

Velkommen til Garage !

Udstillingen er åben fra d.16.9 til d. 14.10.2017

Torsdage og fredage 13-17, og lørdage 11-15

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: